300 g vištienos kepenėlių,
1 avokado (maždaug 170 g),
50 g džiovintų slyvų be kauliukų,
80 g traškių salotų lapų (tinka ledinės),
2 šaukštų kedrų riešutų,
2 šaukštų ir
1 šaukštelio citrinų sulčių,
pluoštelio bazilikų žalumos,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
50 g parmezano sūrio,
250 g smulkiųjų (vyšninių arba slyvinių) pomidorų.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite, pakepinkite nedideliame kiekyje įkaitinto aliejaus (užteks 1 šaukštelio), keptuvę uždenkite ir pabaigoje kepkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais ir išimkite iš keptuvės. Riešutus paskrudinkite sausoje keptuvėje. Avokado minkštimą supjaustykite plonais griežinėliais, apšlakstykite citrinų sultimis.
Slyvas nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite išilgai juostelėmis. Padažas: bazilikų lapelius, likusį aliejų, citrinų sultis ir sūrį suplakite virtuviniu kombainu. Pomidorus supjaustykite išilgai pusiau. Į serviravimo lėkštę per vidurį dėkite: salotų lapus, slyvas, avokadus ir viską gausiai apšlakstykite paruoštu padažu.
Pabarstykite riešutais. Aplink sudėliokite kepenėlių gabaliukus ir pomidorus. Salotas patiekite šiltas. Sūrio į padažą galima ir nedėti, bet atskirai sutarkuokite arba sudrožkite plonytėmis drožlėmis ir juo apibarstykite jau paruoštas salotas.