500 g kalakutų kepenėlių,
5 slyvų,
50 ml brendžio,
1 šaukšto sviesto,
1 šaukšto balzaminio acto,
2 šaukštelių želatinos,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Želatiną su 3 šaukštais vandens mirkykite 20 min. Slyvas stambiai supjaustykite, sutrinkite elektriniu smulkintuvu. Pertrinkite per sietelį ir sumaišykite su puse brendžio. Želatinos masę užkaitinkite karšto vandens vonelėje, supilkite likusį brendį ir slyvų tyrę. Šiek tiek palikite atvėsti.
Paruoštas kepenėles supjaustykite gabaliukais, įberkite druskos ir pipirų. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir nedidelėmis porcijomis iš visų pusių apkepinkite kepenėles. Dėkite į dubenį, apšlakstykite actu ir atvėsinkite. Formos dugną gausiai apibarstykite pipirais. Dėkite keptas kepenėles, užpilkite slyvų tyre su želatina ir dėkite į šaldytuvą ne mažiau 3 val.