2 pankolių gumbų,
2 šaukštelių smulkių kaparėlių,
po žiupsnelį druskos,
pipirų,
2 šaukštų citrinų sulčių,
pagal skonį alyvuogių aliejaus,
2 šaukštų kieto tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Nuvalytus, nupjaustytais stiebais pankolių gumbus supjaustykite plonyčiais griežinėliais, išdėliokite plokščioje lėkštėje, apiberkite kaparėliais. Aliejų suplakite su citrinų sultimis, druska ir ką tik sumaltais pipirais, šiuo marinatu užpilkite pankolius.
Pridenkite folija ir pamarinuokite mažiausiai 2 valandas. Patiekite gausiai apibarsščius tarkuotu sūriu ir citrinų griežinėliais. Šalia padėkite krepšelį ar indą su baltos sumuštinių duonos riekelėmis.