480 g paukštienos kepenėlių,
po 50 g uogų (raudonųjų serbentų, aviečių, gervuogių, mėlynųjų bei žaliųjų vynuogių),
po 2 šaukštus sviesto ir
aliejaus,
po žiupsnelį druskos,
šviežiai maltų baltųjų pipirų,
7-10 šviežių šalavijų lapelių,
100 g brendžio,
2 šaukštų skysto medaus,
150 g vynuoginių pomidorų,
2-4 šviežių bazilikų.
GAMINIMAS:
Kepenėles nuplaukite, nusausinkite ir supjaustykite 1 cm storio gabalėliais. Uogas pertrinkite, nuplaukite ir nusausinkite. Sviestą ir aliejų įkaitinkite keptuvėje, sumeskite šalavijų lapelius, trumpai pakepinkite ir išimkite. Į keptuvėje likusį karštą riebalų mišinį sudėkite kepenėles ir kepkite ant silpnos ugnies maždaug po 3 minutes iš abiejų pusių.
Pasūdykite, pabarstykite pipirais, tuomet perkelkite į kitą indą ir uždenkite. Į švarią keptuvę sudėkite visas uogas (prieš tai vynuoges perpjaukite ir išimkite kauliukus), supilkite brendį ir uždekite. Įmaišykite medų, trumpai pakaitinkite ir nukaiskite.
Pomidorus nuplaukite, nusausinkite ir perpjaukite pusiau. Į plokščias lėkštes padalykite kepenėles, pomidorus, šalavijų lapelius, pabarstykite smulkintus bazilikų lapeliais. Kiekvieną porciją apliekite uogų padažu. Patiekite su skrudintomis prancūziško batono riekelėmis.