L i e t i n i a m s:
kiaušinis,
300 ml pieno,
4-5 šaukštai miltų,
šaukštas aliejaus,
druskos.
Į d a r u i:
200 g brokolių,
200 g keptos ar virtos vištienos,
100 g pievagrybių,
100 g tarkuoto fermentinio sūrio,
šaukštas sviesto.
P a d a ž u i:
šaukštas sviesto,
šaukštas miltų,
300 ml pieno,
druskos,
2 šaukštai tarkuoto fermentinio sūrio.
GAMINIMAS:
Iš visų lietiniams skirtų produktų užmaišykite grietinės tirštumo tešlą ir iškepkite 6-8 blynus. Paruoškite įdarą: nuvalytus ir supjaustytus pievagrybius pakepinkite keptuvėje įkaitintame svieste, sudėkite žiedynėliais išskirstytus brokolius, gabaliukais supjaustytą vištieną, suberkite sūrį.
Šia mase įdarytus lietinius sudėkite į karščiui atsparų indą. Paruoškite padažą: miltus pakepinkite svieste, maišant supilkite pieną, pasūdykite ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Jį supilkite ant lietinių, apibarstykite sūriu ir 25 min. kepkite 180 laipsnių karštumo orkaitėje.