80 g sviesto,
80 g miltų,
450 ml pieno,
šaukštas aliejaus,
2 morkos,
poras,
aitrioji paprika (30 g),
šaukštas susmulkintų šviežių krapų,
šaukštas susmulkintų petražolių lapelių,
8 šviežių bazilikų lapeliai,
šaukštas sauso baltojo vyno,
450 g menkių filė,
2 šaukštai citrinų sulčių,
druskos,
maltų baltųjų pipirų,
4 ploni fermentinio sūrio griežinėliai.
GAMINIMAS:
Gilioje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus ir maišant pusę minutės pakepinkite. Paskui po truputį supilkite pieną, užvirinkite ir maišant virkite 2 min. Keptuvę uždenkite, kad paviršiuje nesusidarytų plėvelė, ir nukelkite nuo ugnies.
Kitoje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite stambiai sutarkuotas morkas, žiedeliais supjaustytus porus, smulkiai sukapotas aitriąsias paprikas ir žalumynus. Retkarčiais pamaišant kepkite 10 min. Į keptuvę su troškintomis daržovėmis supilkite vyną, citrinų sultis, sukrėskite padažą.
Sudėkite kąsnio dydžio gabaliukais supjaustytą žuvį, pasūdykite, pagardinkite pipirais. Viską sudėkite į riebalais pateptą apkepo indą ir 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite 15 min. Ant viršaus išdėliokite sūrio griežinėlius ir kepkite dar 10 min.