400 g makaronų (geriausia-ilgų juostelių "Lasagnette"),
60 ml pieno,
šaukštas susmulkintų šviežių peletrūnų,
25 g sviesto,
2 česnakų skiltelės,
200 g vištų krūtinėlių,
100 g pievagrybių,
pusė raudonosios paprikos,
225 ml grietinėlės gaminti,
žiupsnelis maltų muskatų riešutų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Peletrūnus suberkite į pieną, užvirinkite ir palikite ataušti. Makaronus sudėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir išvirkite. Paruoškite padažą: didelėje keptuvėje išlydykite sviestą, sudėkite nuluptus česnakus (nesusmulkintus), griežinėliais supjaustytą mėsą ir kepkite, kol įpjovus iš mėsos tekės skaidrios sultys.
Išimkite česnakų skilteles, sudėkite grybus, plonais šiaudeliais supjaustytas paprikas, pasūdykite, pagardinkite pipirais, muskatų riešutais ir kepkite dar 5 min. Visą laiką maišant supilkite pieną, grietinėlę ir kaitinkite, kol padažas sutirštės. Išvirusius makaronus nukoškite, užpilkite padažu ir iš karto patiekite.