500 g spagečių.
P a d a ž u i:
žaliosios paprikos ankštis (200 g),
morka (100 g),
gabaliukas saliero (100 g),
skardinė (800 g) savo sultyse konservuotų pomidorų,
2 svogūnai (150 g),
2 skiltelės čęsnako,
2 šaukštai alyvų aliejaus,
šaukštas aliejaus,
šviežių bazilikų lapelių,
keli šaukštai tarkuoto parmezano,
po šaukštelį bazilikų,
raudonėlių,
čiobrelių,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Morką, salierą ir papriką, išėmus sėklas, supjaustykite kubeliais. Pomidorus (be odelės) susmulkinkite peiliu arba elektriniu maišikliu. Svogūnus ir česnakus smulkiai sukapokite ir pakepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje.
Sudėkite pomidorus (su visu skysčiu), morkas, salierus, suberkite prieskonius, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir ant mažos ugnies troškinkite apie 20 min. Makaronus išvirkite, nuvarvinkite, užpilkite padažu, apibarstykite sūriu ir papuoškite bazilikais.