450 g jautienos kepsnio,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
3 šaukštų citrinų sulčių,
1 šaukštelio cukraus,
1/2 raudonojo svogūno,
1 nedidelės aitriosios paprikos,
15 lapelių mėtų,
1 salotų gūžės,
saujelės baziliko,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apie 3 min. iš abiejų pusių apkepkite druska ir pipirais įtrintą kepsnį. Iškepus ataušinkite apie 5 min. ir supjaustykite griežinėliais. Padažui sumaišykite citrinų sultis, cukrų ir alyvuogių aliejų, viską supilkite ant jautienos.
Po to suberkite susmulkintą svogūną, aitriąją papriką, pusę mėtų lapelių ir išmaišykite. Nuplautas salotas suplėšykite ir sudėkite į salotinę, ant viršaus dėkite jautieną, pabarstykite likusiais mėtų lapeliais, bazilikais ir patiekite į stalą.