Šaukštas aliejaus,
3 vidutinio dydžio porai,
200 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
850 ml tirpaus vištienos sultinio,
150 g rūkyto kumpio,
2 šaukštai susmulkintų šviežių mėtų lapelių,
150 ml grietinėlės.
GAMINIMAS:
Dideliame puode įkaitinkite aliejų ir pakepinkite griežinėliais supjaustytus porus (apie 8 min.). Suberkite žirnelius, supilkite sultinį ir užvirinkite. Uždenkite puodą, sumažinkite ugnį ir virkite 15 min. Šiek tiek praaušusią sriubą sutrinkite maišikliu.
Supilkite atgal į puodą, sudėkite nedideliais kubeliais supjaustytą kumpį, susmulkintus mėtų lapelius ir maišant užvirinkite. Patiekiant sriubą į kiekvieną lėkštę įpilkite po kelis šaukštus grietinėlės.