2 silkės filė gabaliukų,
1/2 pundelio svogūno laiškų,
krapų,
100 g marinuotų daržovių (čili pipiro, pomidorų, agurkėlių),
garstyčių padažas,
30 g sviesto,
1/2 kiaušinio trynio,
1 šaukštelio garstyčių,
3 šaukštų 3 proc. acto,
cukraus,
druskos.
GAMINIMAS:
Svogūno laiškus trumpam panardinkite į verdantį vandenį. Silkės filė supjaustykite išilgai juostelėmis, ant jų išdėliokite svogūnus, susukite į suktinukus ir persmeikite dantų krapštuku. Paruoškite padažą, jam sumaišykite skirtus produktus viename dubenyje, tik sviestą ištirpinkite.
Pabaigoje supilkite actą. Suktinukus išdėliokite į lėkštę, šalia dėkite marinuotas daržoves, pipirą, agurkėlius, pomidorus. Į stalą patiekite su garstyčių padažu, jį galite užpilti ant suktinukų arba patiekti atskirame indelyje.