400 g silkės filė.
M a r i n a t u i:
500 ml vandens,
2 šaukštų stipraus acto,
2 šaukštų vyno acto,
2 šaukštų jūros druskos,
5 šaukštelių cukraus,
juodųjų pipirų,
smulkintų krapų.
Garstyčių p a d a ž u i:
1,5 šaukšto cukraus,
1,5 šaukšto garstyčių,
3 šaukštų acto,
150 ml augalinio aliejaus,
druskos,
smulkintų krapų.
GAMINIMAS:
Marinatą užvirinkite, atvėsinkite, užpilkite juo žuvį ir parai padėkite į šaldytuvą. Padažui sumaišykite cukrų, garstyčias, krapus. Maišant plona srovele supilkite aliejų. Išimkite žuvį iš marinato, kiekvieną susukite, sudėkite į indą ir užpilkite garstyčių padažu. Palaikykite šaldytuve 12 val.