400 g sūdytų silkių filė,
2 šiaudeliais pjaustytų morkų,
2 raudonųjų svogūnų, pjaustytų išilgai į aštuonias dalis,
2 šaukštų tarkuotų šviežių imbierų šaknų,
200 ml vandens,
2/3 stiklinės baltojo vyno acto,
0,5 stiklinės cukraus,
po 10-12 baltųjų ir
kvepiančiųjų pipirų žirnelių,
8-10 gvazdikėlių,
2-3 lauro lapų.
GAMINIMAS:
Paruoškite marinatą: visus produktus, išskyrus silkes, sumaišykite, užvirinkite ir ataušinkite. Silkių filė supjaustykite nedideliais gabalėliais.
Sudėkite į stiklainį kartu su morkomis, svogūnais, pipirais, lauro lapais ir užpilkite marinatu. Uždengtą stiklainį palaikykite šaldytuve 2-3 dienas.