500 g makaronų (kriauklelių),
300 g pusiau perpjautų vynuoginių pomidorų,
300 g Riccotos sūrio,
2 kapotų česnako skiltelių,
90 ml alyvuogių aliejaus,
250 g džiovintų pomidorų aliejuje,
100 g špinatų,
žiupsnelio druskos,
pipirų,
šviežių petražolių šakelių.
GAMINIMAS:
Į didelį dubenį sudėkite pomidorus, sūrį, česnaką, pjaustytus špinatus, supilkite aliejų, gerai išmaišykite ir palikite pusvalandį pastovėti. Puode su pasūdytu vandeniu išvirkite makaronus.
Nusausinkite, perliekite po šaltu vandeniu ir leiskite atvėsti bei nudžiūti. Į dubenį su salotomis suberkite makaronus, pjaustytus džiovintus pomidorus ir viską gerai išmaišykite. Apibarstykite petražolėmis.