1 salotos lapų,
200 g rūkytų dešrelių,
4 kiaušinių,
4 riekių baltos duonos,
120 g sūrio,
2 česnako skiltelių,
1 šaukšto garstyčių,
1/2 citrinos sulčių,
4 šaukštų alyvuogių aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Į vieną šaukštą alyvuogių aliejaus pridėkite smulkinto česnako, leiskite jam pastovėti apie 10 min. Baltą duoną supjaustykite mažais kubeliais, suberkite į kepimo skardą, apliekite alyvuogių aliejumi. Kepkite orkaitėje 180 laipsnių 8 minutes, kol gražiai apskrus. Salotas nuplaukite, susmulkinkite ir dėkite į dubenį.
Suplakite garstyčias su citrinų sultimis, alyvuogių aliejumi, druska ir pipirais. Dešreles supjaustykite gabaliukais. Salotas sumaišykite su dešrelėmis, sūriu, skrudinta duona ir padažu. Viršų apibarstykite sūriu ir skrebučiais. Šias salotas valgykite šiltas, galite pašildyti mikrobangų krosnelėje. Jei nepatinks rūkytos dešrelės, keiskite kepta vištienos krūtinėle.