250 g ilgagrūdžių ryžių,
1 šaukštelio kario,
250 g marinuotų ananasų kubelių,
2 šakelių kalendros,
50 g anakardžio riešutų,
200 g jogurto,
160 g fermentinio sūrio,
2 šaukštų laimų sulčių,
2 šaukštų vaisių acto,
3 šaukštų aliejaus,
1/2 šaukštelio cukraus,
žiupsnelio druskos,
baltųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Ryžius nuplaukite, užpilkite pasūdytu vandeniu (1:2 dalimis) ir virkite, kol suminkštės. Laukiniai ryžiai verda ilgiau už baltuosius. Į dubenį suberkite virtus ryžius ir atvėsinkite. Vištienos filė išvirkite pasūdytame vandenyje. Atvėsinkite ir supjaustykite smulkiais gabaliukais.
Anakardžių riešutus pakepinkite, atvėsinkite ir susmulkinkite jogurtą, laimų sultis, cukrų, baltuosius pipirus, druską (jeigu reikia). Sūrį sutarkuokite. Sumaišykite visus produktus, pagardinkite pipirais ir druska, sumaišykite su jogurtiniu padažu, apibarstykite žalumynais ir nesmulkintais riešutais.