2 svogūnų,
1 šaukšto alyvuogių aliejaus,
250 g Tortelini makaronų,
1 žiupsnelio cukraus,
300 g vištienos,
druskos pipirų,
425 ml marinuotų pomidorų,
1 lauro lapo,
1 šaukštelio provanso žolelių prieskonių mišinio,
500 g brokolių,
200 g salierų šaknies,
425 ml baltų pupelių (didelių),
100 g goudos sūrio,
sviesto kepimui.
GAMINIMAS:
Brokolius išvirkite pasūdytame vandenyje. Tortelini išviekite kaip nurodyta gamintojo pakuotėje. Vištieną apkepinkite keptuvėje su sviestu, įdėkite šiaudeliais pjaustyto saliero, susmulkintų svogūnų, prieskonių. Iš keptuvės išimkite mėsą ir daržoves, o kepimo sultis palikite keptuvėje.
Įpilkite 1 stiklinę vandens, sudėkite pomidorų pastą, prieskonines žoles, pomidorų tyrę, 2-3 šaukštus kukurūzų krakmolo ir, jei reikia, dar įdėkite druskos. Padažas turi būti vidutinio tirštumo. Į kepimo formą, pateptą trupučiu aliejaus, suberkite virtus makaronus (truputį palikite papuošimui), sudėkite vištieną, salierus, brokolius, marinuotas pupeles, užpilkite padažą, užbarstykite tarkuoto sūrio. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje apie 20 min.