(4 porcijoms)
2 cukinijų,
1 sužiedėjusios bandelės,
200 ml pieno,
150 g konservuoto tuno,
2 šaukštų kapotų petražolių,
1 skiltelės česnako,
250 ml daržovių sultinio,
1 pomidoro,
1 šaukšto aliejaus,
pagal skonį druskos,
pipirų,
1 šaukšto grietinės.
GAMINIMAS:
Cukinijas 2 min. įmerkite į verdantį vandenį, nusausinkite, perpjaukite išilgai pusiau, šaukštu išskobkite minkštimą ir supjaustykite jį gabalėliais. Bandelę su visa plutele pamirkykite piene. Kai suminkštės, šakute lengvai nuspauskite, sumaišykite su nusunkta tuno mėsa, 1 šaukštu aliejaus, kuriame jis buvo konservuotas, petražolėmis, smulkiai sukapotais česnakais, druska, pipirais.
Masę gerai išmaišykite, įdarykite cukinijų puseles ir sudėkite jas į ugniai atsparų indą. Šalia padėkite cukinijų minkštimo gabalėlius bei į 8 dalis supjaustytą pomidorą, supilkite daržovių sultinį ir troškinkite neuždengus indo iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 25-30 min. Cukinijas išimkite, minkštimą ir pomidorus kartu su likusiu skysčiu sutrinkite į tyrę, įdėkite grietinės. Patiekite su šiuo padažu, ryžiais arba bulvėmis.