250 g virtų spagečių,
400 g lašišos filė,
50 g svogūnų laiškų,
50-60 g sviesto,
1 žiedinio kopūsto,
kelių lašų citrinos sulčių,
2 šaukštų miltų,
450 ml pieno,
2 kiaušinių,
1 šaukštelio garstyčių,
druskos,
maltų pipirų,
žiupsnelio maltos aitriosios paprikos,
200 g tarkuoto sūrio.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta gamintojo pakuotėje. Puode užvirkite vandenį, pasūdykite ir jame apvirkite žiedinio kopūsto žiedus (apie 5 min). Nusunkite, juos ir makaronus sudėkite į sviestu išteptą kepimo formą. Svogūnus susmulkinkite ir pakepkite svieste.
Kitame puode ištirpinkite likusį sviestą, suberkite miltus ir viską maišant virkite porą minučių. Nuimkite nuo ugnies, supilkite pieną ir maišykite tol, kol gausite padažą be gumulų. Puodą grąžinkite ant ugnies ir padažą pavirkite apie 2-3 minutes. Nuimkite nuo ugnies, įmuškite kiaušinius, garstyčias, pagal skonį įberkite druskos, pipirų.
Viską gerai išsukite. Suberkite lašišą ir dar kartą išmaišykite. Padažą pilkite ant žiedinių kopūstų ir makaronų, užbarstykite tarkuoto sūrio, pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 10 minučių., kol gražiai apskrus.