1-1,5 kg bulvių,
300 g vištienos filė (arba vištienos sparnelių),
1-1,5 stiklinės pieno,
2 kiaušinių,
2 svogūnų,
lašinių,
česnako,
kmynų,
mairūnų arba čiobrelių,
druskos.
GAMINIMAS:
Vištieną supjaustykite, įtrinkite druska, grūstais kmynais, česnaku ir palikite pasimarinuoti. Tada paskrudinkite keptuvėje su aliejumi, išimkite. Susmulkintus lašinukus paspirginkite. Kai jie paruduos, įdėkite susmulkintus svogūnus ir dar pakepkite. Bulves sutarkuokite, į masę įmuškite kiaušinius, gerai išmaišykite, įpilkite 1-1,5 stiklinės verdančio pieno.
Įberkite druskos, žiupsnį mairūnų, sukrėskite spirgus su svogūnais ir vėl viską gerai išmaišykite. Į kepimo indą ar mažesnius molinius indelius sudėkite apkeptą vištieną, užpilkite paruoštais tarkiais. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite apie 1 val., kol susidarys auksinė plutelė. Patiekite su spirgučių, keptų svogūnų ir grietinės padažu.