500 g nebirių bulvių,
druskos,
baltųjų pipirų,
tik patarkuoto muskato,
1 kiaušinio trynio,
30 g sviesto,
2 kiaušinių baltymų.
Į d a r u i:
500 g špinatų,
druskos,
30 g sviesto,
30 g tarkuoto parmezano sūrio,
sviesto kepimui,
1 ryšulėlio raudonėlio.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite ir padalykite aštuntadaliais. Pavirkite puode pasūdytame vandenyje 20 minučių. Nukoškite. Sugrūskite ar pertrinkite per sietą. Pabarstykite pipirais ir muskatu. Kiaušinio trynį išplakite su sviestu ir sumaišykite su bulvėmis. Baltymus išplakite ir supilkite ant bulvių.
Kol verda bulvės, perrinkite špinatus, įdėkite į kiaurasamtį ir perplaukite šaltu vandeniu.10 minučių pavirkite sūriame vandenyje. Nukoškite. Špinatus suberkite į ištirpintą sviestą. Ugniai atsparią formą ištepkite margarinu.
Sluoksniuokite bulvių masę su špinatais. Paskutinis sluoksnis turi būti bulvių masės. Ant viršaus pabarstykite sūrio ir uždėkite sviesto gabaliukų. Formą statykite į iš anksto įkaitintą orkaitę ties viduriu. Kepkite 30 minučių 220 laipsnių. Apkepą papuoškite raudonėlio šakelėmis.