1 kg moliūgų,
2 morkų,
200 g lęšių (raudonųjų),
500 g bulvių,
1 svogūno,
2 skiltelių česnako,
30 g imbiero,
2-3 aitriųjų paprikų,
2 šaukštų daržovių sultinio,
3-4 šaukštų medaus,
1/2 šaukšto maltų kmynų,
2-3 šaukštų aliejaus,
400 ml grietinėlės,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Šaltame vandenyje mirkytus lęšius nuvarvinkite. Nuskuskite, supjaustykite norimo dydžio bulves ir moliūgus. Česnakus sugrūskite, smulkiai supjaustykite imbierus. Dideliame puode įkaitinkite aliejų. Česnakus, imbierus, nesmulkintas aitriąsias paprikas, medų ir maltus kmynus sudėkite ir patroškinkite.
Įpilkite vandens, sumeskite supjaustytus moliūgus, bulves ir ant mažos ugnies virkite apie 10 min. Suberkite išbrinkusius lęšius, supilkite grietinėlę ir virkite dar 10-15 min., kol lęšiai suminkštės. Pagal skonį pasūdykite. Šį patiekalą skanu valgyti su aliejuje kepta juoda duona.