(12 porcijų)
12 nesukrintančių bulvių,
200 ml grietinėlės,
2 porų (tik baltosios dalies),
1 kiaušinio,
50 g kietojo sūrio ("Džiugo" ar kt.),
100 g rūkytos žuvies,
100 ml grietinėlės,
šaukštelio sviesto,
druskos ir
pipirų,
muskato.
GAMINIMAS:
Bulves nuskuskite, nuplaukite apačią, kad tvirčiau stovėtų, kitą pusę išskobkite (ledų kaušeli, šaukštu ar tiesiog peiliu), 7-10 minučių pavirkite sūdytame vandenyje, nusunkite, nusausinkite ir palikite atvėsti. Porus supjaustykite plonais griežinėliais, patroškinkite svieste, supilkite grietinėlę.
Pavirkite, kol padažas sutirštės, nupilkite jo šiek tiek į dubenėlį, įmuškite kiaušinį, išmaišykite, mišinį supilkite į padažą, nuimkite nuo liepsnos. Rūkytą žuvį supjaustykite nedideliais kubeliais, kartu su dviem trečdaliais tarkuoto sūrio įmaišykite į padažą, pagardinkite pipirais ir muskatu, jei reikia-pasūdykite.
Šiuo mišiniu įdarykite bulves. Likusį sūrį sumaišykite su grietinėle ir užpilkite ant bulvių. 10-15 minučių troškinkite karštoje orkaitėje.