(6 porcijoms)
50 g džiovintų baravykų,
1,5 kg (12 vnt.) nesukrintančių bulvių,
300 g šoninės, supjaustytos plonomis riekelėmis,
500 g grietinės,
2 ryšulėlių petražolių,
druskos,
juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Bravykus užmerkite stiklinėje karšto vandens. Bulves apvirkite. Nulupkite dar šiltas, atvėsinkite, tada išilgai tris keturis kartus įpjaukite, bet neperpjaukite. Nupilkite nuo baravykų vandenį, bet jo neišpilkite. Bulvėse esančias įpjovas atsargiai praplėskite peiliu, į jas sudėkite baravykus, atsargiai paspausdami juos peiliu gilyn.
Kiekvieną bulvę apsukite dviem šoninės riekelėmis. Grietinę sumaišykite su vandeniu, kuriame mirkyti grybai, viską supilkite į didelį plokščią keptuvą su dangčiu. Jei liko į bulves netilpusių baravykų, sukrėskite juos į padažą. Sudėkite bulves į formą vieną šalia kitos, šiek tiek pasūdykite.
Uždenkite keptuvą ir pašaukite į iki 200 laipsnių įkaitintos orkaitės vidurinę lentyną. Kepkite pusvalandį. Tada nuimkite dangtį ir dar 25-30 minučių troškinkite atvirame keptuve. Per tą laiką vieną du kartus apšlakstykite bulves skysčiu iš keptuvo. Petražolių lapelius stambiai sukapokite ir apibarstykite iš orkaitės ištrauktas bulves. Patiekite keptuve, kuriame kepė.