750 g jautienos filė,
2 šaukštų prancūziškųgarstyčių,
150 ml raudonojo vyno,
1 šaukštelio kajeno pipirų,
4 mažų svogūnų,
200 g virtų laukinių ryžių,
250 g moliūgo,
4 šaukštų aliejaus,
1 šaukšto miltų,
50 g grietinėlės,
3 šaukštų kapotų petražolių,
pagal skonį druskos,
pipirų,
muskato,
cinamono,
česnakų,
kalendrų lapelių.
GAMINIMAS:
Sumaišykite vyną su pipirais ir garstyčiomis. Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais ir pamarinuokite ją vyno garstyčių marinate apie 4-5 val. Ryžius išmirkykite vandenyje. Svogūnus nulupkite ir supjaustykite pusžiedžiais. Kalendras ir petražoles nuplaukite, nuvarvinkite ir smulkiai sukapokite.
Moliūgą supjaustykite šiaudeliais. Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų, sudėkite smulkintus česnakus. Suberkite tarkuotus muskatus, cinamonus ir maišant truputį pakepkite. Sudėkite moliūgus, mėsos gabalėlius ir maišant kepkite, kol gražiai apskrus. Viską sukrėskite į troškintuvą, supilkite sultinį ir ant silpnos ugnies troškinkite apie 40 minučių.