(4 porcijoms)
500 g karštai rūkytos dešros,
šiek tiek lašinukų (šviežių ar rūkytų),
12 šviežių bulvių,
10 nedidelių svogūnų,
10 nedidelių pomidorų,
4 žalių saldžiųjų paprikų,
120 ml sultinio,
ryšelio mairūnų,
po žiupsnį maltų saldžiųjų paprikų,
druskos,
pipirų,
pagal skonį pomidorų tyrės.
GAMINIMAS:
Keptuvėje kartu su dešros griežinėliais paspirginkite susmulkintus lašinukus, sudėkite į puodą, atskieskite sultiniu, suberkite kubeliais supjaustytas bulves, paprikas, svogūnus ir maždaug 15 min. troškinkite ant silpnos ugnies.
Nuluptus pomidorus (kad lengviau luptųsi, trumpam pamerkite juos į verdantį vandenį) susmulkinkite, suberkite į troškinį ir 5 min. troškinkite. Gausiai pagardinkite prieskoniais.