500 g jautienos, 1 svogūno,
4 pomidorų,
150 g konservuotų kukurūzų,
2 bulvių,
1-2 paprikų,
2 aitriųjų pipirų,
100 g aliejaus,
60 g saliero stiebų,
30 g sviesto,
100 g abrikosų,
600 ml sultinio,
1 šaukštelio paprikos miltelių,
3-4 šaukštų pomidorų pastos,
smulkintų petražolių,
krapų,
druskos.
GAMINIMAS:
Jautieną supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į puodą, užpilkite dviem stiklinėmis sultinio arba vandens ir įlašinkite truputį aliejaus. Virkite ant nedidelės ugnies apie 10 min. Visas daržoves paruoškite kaip salotoms: pomidorus, bulves, paprikas, saliero stiebus supjaustykite kubeliais, svogūną susmulkinkite.
Aitriuosius pipirus, abrikosus perpjaukite per pusę, o žalumynus susmulkinkite. Suberkite kukurūzus ir viską sumaišykite su jautiena. Paskui masę sudėkite į troškinimo indą, pabarstykite paprikos milteliais, užberkite druskos, supilkite likusį aliejų ir stiklinę sultinio. Įdėkite į įkaitintą orkaitę ir troškinkite apie 25-30 min. Išėmus iš orkaitės troškinį truputį pašlakstykite aliejumi ir patiekite į stalą.