Moliūgas (2-3 kg),
4 šaukštai alyvų aliejaus,
300 g svogūnėlių su laiškais,
šviežio imbiero gabaliukas (2-3 cm ilgio),
skardinė (400 ml) kokosų pieno (tinka ir paprasta grietinėlė),
400 g virtų ryžių,
pluoštelis šviežių krapų,
2 šaukštai citrinų sulčių,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplaukite moliūgo viršų, išimkite sėklas ir išskobkite beveik visą minkštimą. Jį supjaustykite 2 cm dydžio kubeliais. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite susmulkintus svogūnėlius, krapus, sutarkuotus imbierus ir maišant kepkite3 min. Tada sudėkite moliūgų kubelius ir kepkite dar 3 min.
Supilkite kokosų pieną, uždenkite keptuvę ir ant nedidelės ugnies troškinkite 10 min. Sudėkite virtus ryžius, pagal skonį pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis ir dar 3 min. patroškinkite. Visą įdarą sukrėskite į moliūgą. Prieš patiekiant kelias minutes palaikykite karštoje orkaitėje, kad karštas būtų ne tik įdaras, bet ir "dubuo".