Apkepas su žuvimi receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Apkepas su žuvimi


INGREDIENTAI:

(5 asmenims)
Apie 600 g bulvių,
150 ml grietinės,
300 g šviežios baltos žuvies filė (menkės, starkio, pangasijos, vėgėlės),
2 svogūnai,
3 kiaušiniai,
2 morkos,
2 obuoliai,
saujelė tarkuoto parmezano,
3 šaukštai sviesto,
šaukštas kapotų žalumynų,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
pusės citrinos sulčių (žuviai apšlakstyti).


GAMINIMAS:

Žuvį susmulkinkite, apšlakstykite citrinos sultimis, įtrinkite druska, pipirais ir sumaišykite su tarkuotu obuoliu, šaukštu grietinės, kapotais žalumynais. Bulves nulupkite, susmulkinkite, išvirkite ir sugrūskite su dviem šaukštais sviesto. Kiaušinių trynius išplakite su likusia grietine, įmaišykite į bulvių košę.

Pasūdykite, pagardinkite muskatais ir atsargiai įmaišykite iki standžių putų išplaktus baltymus. Svogūnus susmulkinkite. Morkas nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve ir pakepkite šaukšte sviesto.

Dalį bulvių masės krėskite į kepimo formą, ant viršaus paskirstykite morkų ir svogūnų masę, sukrėskite žuvį ir vėl bulvių košę. Apkepo viršų pabarstykite tarkuotu parmezanu ir apie 30 min. kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668