(6 asmenims)
250 g tamsaus šokolado,
170 g sviesto,
150 g džiovintų datulių be kauliukų,
5 kiaušiniai,
100 g rudojo cukraus,
šaukštas cinamono,
pagal skonį maltų gvazdikėlių,
2 šaukštai maltų ir
saujelė kapotų graikinių riešutų,
žiupsnelis druskos.
GAMINIMAS:
Šokoladą sulaužykite, sumeskite į dubenėlį su kubeliais pjaustytu sviestu ir ištirpinkite vonelėje virš garų, šiek tiek atvėsinkite. Datules nuplaukite, nusausinkite, susmulkinkite. Trijų kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų. Cukrų, trynius ir likusius kiaušinius iki vientisos masės išplakite elektriniu plakikliu, tada įmaišykite sviesto ir šokolado lydinį.
Po truputėlį berkite datules, riešutus (šiek tiek kapotų palikite papuošti). Pyrago tešlą pagal skonį pagardinkite maltu cinamonu, gvazdikėliais, įberkite žiupsnelį druskos. Atšaldytus baltymus išsukite iki standžių putų, tada labai atsargiai, šaukštu kabinant iš apačios į viršų, įmaišykite į šokolado tešlą.
Tešlą supilkite į riebalais pateptą karščiui atsparią stačiakampę kepimo formą ir kepkite apie 40 min. iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.