(4 asmenims)
600 g šaldytų briuselinių kopūstų,
6 kiaušiniai,
250 ml plakamosios grietinėlės,
šaukštas sviesto,
pagal skonį druskos,
šviežiai maltų juodųjų arba baltųjų pipirų,
tarkuotų muskatų,
saujelė tarkuoto parmezano (indeliams pabarstyti).
GAMINIMAS:
Briuselinius kopūstus atitirpinkite, nusausinkite, kad neliktų vandens. Kopūstus iki vientisos masės sutrinkite, pasūdykite, pagardinkite tarkuotais muskatais ir pipirais. Kiaušinių trynius iki purios masės išplakite su druska ir sumaišykite su kopūstų tyre, tada įmaišykite iki standžių putų išplaktą grietinėlę.
Sausame plakimo inde išplakite atšaldytus baltymus ir šaukštu įmaišykite į plakinį. Suflė išpilstykite į riebalais išteptas ir sūriu pabarstytas kepimo formeles, jas įstatykite į gilesnę formą su vandeniu, kad indas būtų apsemtas iki pusės, ir kepkite apie 20-30 min. iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tinka ir prie žuvies, ir prie mėsos patiekalų.