2 didelių kriaušių,
40 graikinių riešutų,
150 g rokforo sūrio,
1 šaukšto aliejaus,
10 g sviesto,
2 šaukštų grietinėlės,
1 kiaušinio trynio,
60 g mėgstamų salotų lapų.
S k r e b u č i a m s:
50 g šviesios duonos kubelių,
1 šaukštelio alyvų aliejaus.
GAMINIMAS:
Pirma paruoškite skrebučius: dubenyje 10 g rokforo sūrio sutrinkite šakute, sumaišykite su alyvų aliejumi, sudėkite duoną, išmaišykite, perdėkite į skardą ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę, kepkite apie 10-12 min.
Kriaušes supjaustykite skiltelėmis, išimkite sėklalizdžius. Keptuvėje įkaitinkite sviestą ir apkepkite riešutus, po to perdėkite į lėkštutę. Į tą pačią keptuvę sudėkite kriaušes ir kepkite 2-3 min. iš kiekvienos pusės, po to sudėkite ant servetėlių, kad nuvarvėtų riebalai.
Paruoškite padažą: pakaitinkite grietinėlę su likusiu rokforo sūriu, įdėkite kiaušinio trynį ir maišykite, kol padažas sutirštės, bet neužvirinkite. Dubenį išklokite salotų lapais, sudėkite kriaušes, pabarstykite riešutais, apliekite padažu ir užberkite skrebučiais.