500 g maltos jautienos,
300 g kietojo sūrio,
svogūnų,
kiaušinis,
maltų juodųjų pipirų,
druskos,
krapų,
augalinio aliejaus,
šaukštas miltų,
batono,
paprikų,
vištienos sultinio,
5 šaukštai grietinės,
400 g žaliųkų žirnelių.
GAMINIMAS:
Į mėsą įberkite druskos, pipirų, įmuškite kiaušinį, įdėkite smulkiai sutarkuotą svogūną ir išmaišykite. Tada įdėkite išmirkyto batono, smulkiai sutarkuoto sūrio, pjaustytų krapų ir vėl išmaišykite. Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų, iš pAruoštos masės suformuokite rutuliukus ir kepkite, kol susidarys auksinė plutelė.
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir apkepkite augaliniame aliejuje , įdėkite pjaustytų paprikų, miltų ir greitai išmaišykite, įpilkite vištienos sultinio ir vėl išmaišykite, įberkite druskos, žaliųjų žirnelių ir troškinkite 30 minučių vis pamaišydami. Paskui įkrėskite grietinės, užvirkite, sudėkite kukulius, vėl užvirkite, pagardinkite krapais ir nukaiskite.