(3 porcijoms)
200 g didelių makaronų kriauklelių,
saujelė šviežių špinatų,
10 saulėje džiovintų pomidorų aliejuje,
300 g fetos,
2 skiltelės česnako,
2 šaukštai sviesto,
150 g tarkuoto parmezano,
šaukštas grietinės,
100 ml neriebios grietinėlės,
pagal skonį druskos,
pipirų,
žiupsnelis bazilikų,
saujelė kedrinių pinijų.
GAMINIMAS:
Makaronus išvirkite, kaip nurodyta ant pakuotės. Špinatus perrinkite, kotelius nupjaukite, lapus suplėšykite. Česnakus nulupkite, sukapokite, pakepinkite svieste. Kai jie dailiai pagels, sumeskite špinatus, kelias minutes patroškinkite ir atvėsinkite.
200 g fetos ištrinkite su grietine, smulkintais saulėje džiovintais pomidorais, puse špinatų masės, bazilikais, pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Įdaro prikimškite į makaronų kriaukles, jas dėkite į riebalais išteptą kepimo indą.
Supilkite grietinėlę, užberkite trupintą likusią fetą, galiausiai-parmezaną ir kepkite gerai įkaitintoje orkaitėje apie 10 min., kol sūris gražiai apskrus. Tiekite apibarsčius sausoje keptuvėje skrudintomis kedrinėmis pinijomis.