(6 porcijoms)
T e š l a i:
120 g sviesto,
kiaušinio trynys,
pusė stiklinės cukraus,
stiklinė miltų,
šaukštas avižinių dribsnių,
vanilinio cukraus,
cinamono,
nubrauktas šaukštelis kepimo miltelių.
Į d a r u i:
500 g abrikosų,
šaukštas sviesto,
šaukštas rudojo cukraus,
nutarkuotų pusės citrinos žievelių.
M i g d o l ų sluoksniui:
30 g cukraus,
50 g sviesto,
125 g migdolų drožlių.
GAMINIMAS:
Kambario temperatūroje palaikytą sviestą gerai išsukite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinio trynį, išmaišykite, po truputį suberkite miltus, avižinius dribsnius, cinamoną ir kepimo miltelius. Turite gauti trupinius. Tešlos trupinius suberkite į sviestu pateptą karščiui atsparią kepimo formą, tada juos šiek tiek paspauskite ir kepkite 10 min. 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Iškepusį pagrindą atvėsinkite. Abrikosus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pakepinkite keptuvėje svieste, suberkite cukrų, citrinos žieveles-turite gauti karamelizuotą masę. Ant pyrago pagrindo dėkite abrikosus, ant viršaus paskleiskite su cukrumi ir sviestu sumaišytas migdolų drožles. Pyragą kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. Pyragą tiekite supjaustytą gabalėliais ir papuoštą mėtų lapeliais.