Kepti persikai receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kepti persikai


Recepto įvertinimas:N/A


INGREDIENTAI:

(3 porcijoms)
3 gerai prinokę persikai,
3 šaukštai vynuogių kauliukų aliejaus,
po šaukštą medaus ir
apelsinų sulčių,
keli švieži citrininių melisų lapeliai,
šviežio čiobrelio šakelė,
4 šaukštai natūralaus apelsinų arba persikų skonio balzaminio padažo,
pagal skonį stambiai maltų juodųjų pipirų,
kelios cinamonų lazdelės (papuošti).

GAMINIMAS:

Persikus nuplaukite, nusausinkite, perpjaukite per pusę, atsargiai, kad nepažeistumėte puselių, išimkite kauliukus. Melisų lapelius ir čiobrelio šakelę labai smulkiai sukapokite, tada šiek tiek pagrūskite. Medų ištirpinkite vonelėje virš garų, sumaišykite su vynuogių kauliukų aliejumi, apelsinų sultimis, grūstais prieskoniais.

Viską labai gerai išmaišykite, gautu mišiniu apšlakstykite persikus ir bent pusvalandį palikite pastovėti, kad padažas įsigertų. Tada apverskite persikus kita pusele ir dar pusvalandžiui palikite, kad pastovėtų.

Taip paruoštus persikus iš abiejų pusių po kelias minutes, kad neištižtų, o tik sušiltų, apkepkite ant grotelių arba keptuvėje. Apšlakstytus pikantiško skonio balzaminiu padažu galima valgyti vienus arba tiekti kaip garnyrą prie paukštienos bei žvėrienos patiekalų.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668