(2 porcijoms)
2 didelės dailios formos bulvės,
juodųjų alyvuogių be kauliukų,
4 saulėje džiovinti pomidorai aliejuje,
100 g fetos,
indelis tepamojo varškės sūrelio,
2 skiltelių česnako,
2 šaukštai sviesto,
ryšulėlis įvairių žalumynų,
druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir pasūdytame vandenyje išvirkite su lupenomis. Išgriebtas bulves atvėsinkite, perpjaukite išilgai ir atsargiai, kad nepažeistumėte žievės, šaukšteliu išskobkite šiek tiek viduriuko. Išskobtą bulvių masę susmulkinkite ir sumaišykite su šakute maigyta feta, tepamuoju varškės sūreliu, kapotais žalumynais (dalį palikite papuošti) ir česnakais.
Įdarą pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Į kiekvieną bulvę krėskite po šaukštą sviesto, tada berkite smulkintų juodųjų alyvuogių ir saulėje džiovintų pomidorų. Ant viršaus krėskite sūrio įdaro. Bulves sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite orkaitėje apie 15 min. Tiekite užbarščius kapotų svogūnų laiškų.