(4 porcijoms)
900 g paruoštų obuolių,
50 g razinų,
5 šaukštų likerio (amareto),
50 g migdolų,
500 g cukraus,
1 pakelio uogienių tirštiklio (3;1),
1/2 citrinos sulčių,
žiupsnelio malto cinamono,
jei reikės-obuolių sulčių be cukraus.
GAMINIMAS:
Razinas per naktį pamirkykite likeryje. 900 g nuluptų, išimtais sėklalizdžiais ir kubeliais supjaustytų obuolių apšlakstykite citrinos sultimis. Migdolus paskrudinkite keptuvėje be riebalų. Obuolius, migdolus ir razinas pasverkite kartu: įpilkite tiek sulčių, kad bendras svoris siektų 1500 g.
Tada viską sudėkite į puodą, suberkite cukrų, sumaišytą su uogienių tirštinamuoju mišiniu ir cinamoną, užvirinkite ir leiskite 5 min. pakunkuliuoti. Stiklainius apverskite. Po 5 min. atverskite ir ataušinkite.