12-14 virtų bulvių (iš vakaro),
200 g rūkytos šoninės griežinėlių,
300 g kieto fermentinio sūrio (mėgstamo),
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
30-40 g sviesto,
300 ml grietinėlės,
2-3 keptų svogūnų,
žiupsnelio cukraus,
druskos,
3-4 lauro lapų,
šaldytų špinatų lapų,
mėgstamų žalumynų.
GAMINIMAS:
Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite griežinėliais. Sūrį sutarkuokite. Apkepo indą patepkite sviestu ir dugną išklokite špinatų lapais. Sluoksniuokite bulvių griežinėlius su šoninės griežinėliais ir kiekvieną bulvių sluoksnį pasūdykite, pagardinkite pipirais ir mėgstamais žalumynais, apibarstykite sūriu.
Likusį sūrį sumaišykite su grietinėle ir užpilkite ant apkepo viršaus. Sviesto gabalėlius išdėliokite ant apkepo viršaus. 200 laipsnių karštumo orkaitėje kepkite, kol gražiai apskrus. Ištraukite iš orkaitės ir palikite 10 min. ataušti.