8-10 bulvių,
2 šaukštų ekologiško jautienos sultinio,
400 ml vandens,
0,5 l nuvalytų grybų (pvz.: baravykų, rydmėsių, voveraičių),
1-2 česnako skiltelių,
150-200 g lydyto sūrio,
2 šaukštų sviesto arba margarino,
smulkintų šviežių petražolių (papuošti).
GAMINIMAS:
Iš sultinio kubelio ir vandens išvirkite sultinį.Nuskuskite bulves, supjaustykite mažais gabaliukais ir sudėkite į karštą sultinį. Kai užvirs, neaukštoje temperatūroje virkite 10-15 minučių. Tuo pačiu metu susmulkinkite grybus ir česnakus.
Kepkite juos svieste ar margarine, kol išgaruos skystis, supilkite ant bulvių. Pridėkite sūrio gabaliukus ir troškinkite, kol sūris išsilydys ir patiekalas sutirštės. Puoškite petražolėmis, patiekite su juoda duona.