200 g lašišos filė,
8 nedidelių bulvių,
50 g šparaginių pupelių,
1 šaukštelio paprikos miltelių,
1 šaukštelio garstyčių,
1 šaukšto baltojo vyno,
aliejaus,
druskos.
GAMINIMAS:
Nuplaukite šparagines pupeles ir pavirkite 10 min. Nuskuskite ir nuplaukite bulves, perpjaukite pusiau, sudėkite į verdantį vandenį ir virkite 10 minučių. Nupilkite vandenį ir laikykite šiltai kartu su šparaginėmis pupelėmis. Keptuvėje įkaitinkite 4 šaukštus aliejaus su paprika, tada dėkite lašišos filė, ją pakepinkite iš abiejų pusių keletą minučių, užberkite druskos.
Kai lašiša truputį atvės, padalykite ją į kąsnio dydžio gabaliukus. Paruoškite užpilą: šakute išsukite garstyčias, 3 šaukštus aliejaus, vyną ir druskos pagal skonį. Išdėliokite lašišą ir daržoves lėkštėje, užpilkite paruoštu užpilu ir patiekite į stalą.