500 g šviežių grybų (baravykų, rudmėsių, voveraičių ar pievagrybių),
3 česnako skiltelių,
30 g sviesto,
3 šaukštų baltojo vyno,
250 ml plakamosios grietinėlės,
300 g mėlynųjų pelėsių sūrio,
75 ml smulkintų laiškinių česnakų,
0,5 šaukštelio druskos.
GAMINIMAS:
Susmulkinkite grybus ir sutrintas česnako skilteles pakaitinkite svieste 2-3 minutes. Supilkite vyną ir grietinėlę, sumažinkite temperatūrą ir troškinkite 2-3 minutes. Suberkite trupintą pelėsinį sūrį, pridėkite smulkintus laiškinius česnakus, kaitinkite dar 2 minutes.
Pasūdykite. Nukelkite puodą nuo viryklės ir mišinį supilkite į kepimo formą. Kepkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 10 minučių, kol patiekalo paviršius gražiai pagels.