10-12 vidutinio dydžio bulvių,
400 g rūkytos lašišos,
4 kiaušinių,
1 svogūno,
2 šaukštų susmulkintų laiškinių česnakų,
25 g kaparėlių,
100 g krienų,
100 g lieso jogurto,
300 g lydyto sūrio,
1/2 arbatinio šaukštelio druskos,
žiupsnelio šviežiai maltų pipirų.
GAMINIMAS:
Kietai išvirkite kiaušinius, nulupkite ir supjaustykite gabaliukais. Nuplaukite bulves išvirkite pasūdytame vandenyje. Virtas bulves nulupkite ir supjaustykite riekutėmis. Sudėkite pjaustytą juostelėmis lašišą į keptuvę be riebalų ir pakepinkite. Svogūną smulkiai supjaustykite ir pakepkite, kol suminkštės.
Karštas bulves sumaišykite su kaparėliais, jogurtu, lydytu sūriu, pagardinkite pipirais ir druska. Viską sumaišykite ir leiskite pastovėti apie 5 minutes, sudėkite kiaušinius, šiltus lašišos gabalėlius ir dar kartelį viską išmaišykite. Salotas patiekite ant stalo dar šiltas, apiberkite smulkintais laiškiniais česnakais.