600 g žuvies filė,
500 g sluoksniuotos tešlos,
200 g raugintų kopūstų,
300 g šviežių kopūstų,
50 g grybų,
2 svogūno,
1/2 citrinos sulčių,
2 česnako skiltelių,
2 kiaušinių,
4 šaukštų alyvuogių,
pieno,
pagal skonį druskos,
pipirų.
GAMINIMAS:
Pakaitinkite keptuvėje aliejų ir troškinkite jame raugintus kopūstus su smulkiai supjaustytais svogūnais. Grybus šiek tiek apvirkite pasūdytame vandenyje, smulkiai supjaustykite. Šviežą kopūstą sukapokite ir apkepkite aliejuje, sumaišykite su keptais svogūnais, raugintais kopūstais, grybais, įberkite druskos.
Žuvies filė iškepkite su kapotais česnakais, įpilkite citrinos sulčių, įberkite druskos ir pipirų. Kepintą žuvį sumaišykite su kopūstais. Į masę įmuškite kiaušinius ir viską gerai išmaišykite. Kepimo skardą pabarstykite miltais.
Tešlą iškočiokite, dėkite į skardą. Ant jos dėkite paruoštą įdarą, išlyginkite, tešlos galus užlenkite ir suvyniokite. Kraštus patepkite kiaušinio plakiniu, o visą gaminį ištepkite pienu. Pašaukite į 200 laipsnių orkaitę ir kepkite 15 min. Papuoškite žalumynais.