(24 porcijoms)
T e š l a i:
150 g miltų,
1/2 šaukštelio kepimo miltelių,
1 kiaušinio,
45 g sviesto,
45 g cukraus,
1 pakelio vanilinio cukraus.
A p t e p i m u i:
100 g sviesto,
100 g cukraus,
1 pak. vanilinio cukraus,
2 šaukštų vandens,
200 g maltų riešutų,
50 g šokolado,
2-3 šaukštų abrikosų uogienės.
GAMINIMAS:
Iš tešlai skirtų produktų suminkykite vientisą tešlą ir 30 min. atšaldykite. Iškočiokite tešlos lakštą ir aptepkite uogienę. Paruoškite aptepimą: ant silpnos ugnies pakaitinkite sviesto, cukraus, vanilinio cukraus bei trupučio vandens mišinį, kol viskas ištirps.
Suberkite riešutus, gautą masę šiek tiek atvėsinkite ir užtepkite ant tešlos. Apteptą tešlos lakštą dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir apie 20-30 min. kepkite iki 180-200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Kepinį atvėsinkite, supjaustykite rombeliais ir panardinkite galus į karšto vandens vonelėje ištirpintą šokoladą.