1 pakelio sluoksniuotos tešlos,
800 g grybų skonio lydyto sūrio,
200 g grybų,
100 ml grietinėlės,
2 svogūnų,
3 šaukštų smulkintų krapų,
druskos,
maltų pipirų,
2 šaukštų smulkintų svogūnų.
GAMINIMAS:
Atšildytą tešlą plonai iškočiokite. Išlyginkite kraštus ir supjaustykite į 4 vienodus kvadratus. Kiekvieną kvadratą subadykite šakute, paviršių aptepkite kiaušinio plakiniu. Paruoštus papločius dėkite į riebalais pateptą skardą ir pašaukite į 180 laipsnių karštumo orkaitę, kepkite 15 min., kol pasidarys auksinės spalvos.
3 papločius ištraukite ir atvėsinkite. Likusį baikite kepti iki trapumo. Įdaras: grybus nuplaukite, susmulkinkite ir pakepkite su smulkintais svogūnais. Sūrį išplakite su grietinėle iki vienalytės masės ir atsargiai sumaišykite su kepintais grybais.
Papločius aptepkite paruošta mase ir sudėkite vieną ant kito. Sūrio mase aptepkite torto viršų ir šonus. Ketvirtą trapųjį paplotį sutrinkite į trupinius, jais pyragą apibarstykite iš visų pusių ir palaikykite šaldytuve 1 valandą.