Grybų pyragas su sausuoju vynu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Grybų pyragas su sausuoju vynu


INGREDIENTAI:

(20 porcijų)
T e š l a i:
300 g miltų,
20 g mielių,
1/8 l pieno,
30 g sviesto,
1/2 šaukšto druskos,
šviežiai maltų pipirų,
žiupsnelio tarkuoto muskato riešuto.

Į d a r u i:
200 g grybų,
2 šaukštų kapotų svogūnų,
30 g tarkuotų morkų,
1 kiaušinio trynio,
1/2 šaukštelio druskos,
1/2 česnako skiltelės, išspaustos česnakų spaudykle,
sezamo grūdelių, pyragėliams apibarstyti,
riebalų, skardai ištepti,
1/8 stipraus sultinio,
1/8 l pusiau sauso baltojo vyno,
4 šaukštelių želatinos.


GAMINIMAS:

Paruoškite mielinę tešlą iš nurodytų produktų ir palikite pakilti kambario temperatūroje. Ją dėkite ant miltais pabarstytos lentos ir minkykite, kol taps vientisa ir nelips prie rankų. Iš tešlos suformuokite rutulį, dėkite į dubenėlį ir dar palaikykite šiltai ir uždengtą, kol pakils, jos tūris padidės dvigubai (20-40 min).

Išmaišykite visus įdarui skirtus produktus iki vientisos masės. Ant miltais pabarstytos lentos iškočiokite 1 cm storio tešlos lakštą. Dantyta formele išspauskite 8 cm skersmens skrituliukus. Pusėje tešlos lakštelių išspauskite dar po nedidelę skylutę viduryje. Likusias tešlos nuoraižas išminkykite, iškočiokite ir išpjaukite tokius pat skrituliukus.

Tryniu suklijuokite po du tešlos lakštelius (vientisą ir su skylute). Grybų įdarą šaukšteliu išdėliokite į skylutes. Pyragėlių viršų taip pat aptepkite tryniu, pabarstykite sezamo grūdeliais. Juos dėkite į skardą ir palaikykite dar apie 30 min., kad pakiltų.

Kepkite 15-20 min. 220 laipsnių temperatūros elektrinėje orkaitėje (dujinėje IV padala), kol pyragėliai gražiai parusvės. Želatiną išbrinkinkite, užpylę 1/2 stiklinės šalto vandens. Išbrinkusią (maždaug po 20 min.) nusunkite. Sultinį pakaitinkite su sausu vynu. Mišinį pagardinkite druska ir pipirais. Jokiu būdu neužvirinkite.

Į jį suberkite želatiną ir maišykite, kol ši ištirps. Skystį ataušinkite, bet nalaukite, kol pradės stingti. Jį lėtai supilkite į pyragėlių skylutes ant grybų. Pyragėlius dėkite į šaldytuvą, kad želės masė sustingtų.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668