180 g rudojo cukraus,
120 g cukruotų supjaustytų apelsinų,
100 g migdolų plokštelių,
60 g sviesto,
2 šaukštų tirštos grietinėlės,
120 g baltojo šokolado,
1 šaukšto sviesto.
GAMINIMAS:
Sviestą ir cukrų sudėkite į prikaistuvį ir užvirinkite. Virkite 1-2 min., tada nuimkite nuo ugnies ir gautą masę sumaišykite su cukruotais vaisiais, migdolais ir grietinėle. Masė turi pastovėti apie 15 min. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Ištepkite sviestu arba išklokite sviestiniu popieriumi kepimo skardą.
Ant kepimo skardos dėkite 1-1,5 arbatinio šaukštelio dydžio tešlos gabalėlius kelių cm atstumu vienas nuo kito, kad kepdami sausainiai nesuliptų. Juos kepkite apie 5-7 min., kol paruduos. Iškepę sausainiai nėra taisyklingos formos. Dubenėlyje virš verdančio vandens puodo ištirpinkite šokoladą su sviestu.
Mentele tepkite šokolado masę ant atvėsusių sausainių. Sudėkite sausainius šokoladine puse į viršų ir laikykite šaldytuve, kol šokoladas sustings.