400 g sluoksniuotos bemielės tešlos.
Į d a r u i:
125 g maltų aguonų,
20 g medaus,
1 pakelio vanilinio cukraus,
120 g maltų migdolų,
1 apelsino tarkuotų žievelių,
1 kiaušinio,
žiupsnelio malto muskato,
1 šaukšto cinamono,
100 ml pieno,
1 šaukšto krakmolo.
GAMINIMAS:
Sumaišykite visus įdaro komponentus ir kaitinkite ant vidutinės ugnies, kol masė šiek tiek sutirštės. Ataušinkite. Iš tešlos iškočiokite 20x30 cm dydžio lakštą. Aptepkite įdaru, palikite 1 cm kraštelius. Tešlą iš abiejų pusių standžiai susukite ir supjaustykite 1 cm storio riekėmis.
Sausainius išdėliokite į kepimo popieriumi išklotą skardą, paliekant tarpelius. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje, kol sausainiai gražiai apskrus.