1 šaukšto želatinos,
1 l stipraus jautienos sultinio,
500 g bulvių,
po 4 morkas ir
pomidorus,
200 g šparaginių pupelių arba
žaliųjų žirnelių.
GAMINIMAS:
Atskirai išvirtas bulves ir morkas supjaustykite gražiais kubeliais, pupelių ankštis susmulkinkite. Pomidorus, išėmus sėklas, supjaustykite griežinėliais. Nedideliame kiekyje vandens išbrinkintą želatiną išmaišykite kaitintame sultinyje, supilkite į porcijų formeles ir palikite sustingti.
Kai tik ant formelių sienelių susidarys sustingusios želatinos sluoksnis (maždaug 1 cm storio), likusią nesustingusią želatiną iš formelių nupilkite į dubenį. Į formeles sudėkite gražiai supjaustytas daržoves, vėl užpilkite nesustingusia želatina ir pastatykite šaltai, kad galutinai sustingtų.